Pri Slovenskem filozofskem društvu smo trenutno polno zaposleni s pripravo letošnje mednarodne konference, ki jo bomo najavili v kratkem. Do takrat podajamo nekaj predlogov za obisk dogodkov s filozofsko vsebino.

Kot ste morda že bili obveščeni, bosta danes predsednik in podpredsednik Slovenskega filozofskega društva dr. Gašper Pirc (monografija »Kritična hermenevtika«) in dr. Luka Trebežnik (prevod dela »Richard Kearney: Morebitni Bog«) predstavljala pred kratkim izdani knjižni deli. Predstavitev se bo odvila v sredo, 16. 11. 2022, ob 18.30 v prostorih Založbe Alma Mater Europaea – ISH (Dunajska cesta 158, 1000 Ljubljana), sledil pa ji bo pogovor o aktualnih družbenih razmerah in vrednostni panorami sodobne družbe.

Jutri, 17. 11., bo že kot tradicionalno na tretji četrtek v mesecu novembru potekal UNESCO svetovni dan filozofije. Slovenski dogodek ob slovesnosti podpira Slovensko filozofsko društvo. Letos bo dogodek, ki se bo začel ob 11. uri, potekal na Filozofski fakulteti v Mariboru, moderiral ga bo Miha Debenak, gostje pa bodo Boris Vezjak, Danilo Šuster, Andraž Stožer in Maja Vačun. Več informacij je dostopnih na spletnem naslovu http://www.danfilozofije.net/aktualnisdf/ . Vabljeni k obisku!

Končno pa v teh dneh potekata tudi prireditvi, za organizacijo katerih so zaslužne mlade slovenske filozofinje in filozofi: mednarodni Študentski filozofski simpozij 2022 poteka 15. in 16. novembra v Mariboru, cel teden (med 14. in 18. novembrom) pa Študentsko filozofsko društvo Filozofske fakultete v Ljubljani organizira predavanja v okviru tradicionalnega Filozofskega maratona. Letos je tema Filozofija in metoda.

Seznam ostalih filozofskih prireditev, ki potekajo v teh dneh, si lahko ogledate na http://www.danfilozofije.net/spremljevalni-dogodki/

Izbire vam v najbolj filozofom bržčas najbolj natrpanemu dnevu v letu ne bo manjkalo.