Spoštovane filozofske entuziastke in entuziasti,
Zdi se, da smo prebrodili zdravstveno krizo in pred nami je poletje, ki pa bo vendarle letos nekoliko drugačno od preteklih. Pri SFD smo se ob premlevanju trenutne situacije odločili, da vam tudi poleti ponudimo posamezne e-dogodke, ki smo jih v aprilu in maju predstavljali v okviru serije “Filozofija v karanteni”.
Prav tako pa pričenjamo z zbiranjem fotografij obeležij, denimo kipov ali spominskih plošč, ki so posvečena različnim filozofom na slovenskih tleh, pri čemer štejejo tudi napisi ulic ali trgov, poimenovanih po filozofinjah in filozofih.
Fotografije obeležij z navedbo lokacije in imena ter priimka fotografa pošljite na naš elektronski naslov drustvo.ljsfd@guest.arnes.si, s čemer se tudi strinjate z njihovo objavo na naši spletni in FB strani (ter drugih medijih).
Tisti ali tistemu, ki bo posredoval največje število fotografij obeležij različnih filozofov, bo komisija podelila knjižno nagrado.
Akcija se zaključi ob naslednjem občnem zboru, ki bo konec novembra oziroma v začetku decembra 2020.
Naš predsednik je zadnjič fotografiral spodaj podani primerek iz Magdalenskega parka na Taboru v Mariboru, ki se po velikosti lahko že kosa s plastiko Tomaža Akvinskega na pročelju ljubljanske stolnice in ki naj služi kot spodbuda filozofskim fotografinjam in fotografom. Na levi pa lahko vidimo obeležje Franceta Vebra, ki se nahaja v Gornji Radgoni.