O društvu

Slovensko filozofsko društvo (SFD) združuje posameznike, ki jim je filozofija osnovna stroka ali poklic ali ki so posebej zainteresirani za razvoj filozofije. Glavni nameni, cilji in naloge SFD so ohranjanje, spodbujanje in podpiranje miselnega, znanstvenega in strokovnega dela na področju filozofije in sorodnih znanosti, ki sega od popularizacije filozofije in pedagoškega dela na vseh ravneh do vrhunskih dosežkov; poseben poudarek je na razvoju filozofije v Sloveniji, pa tudi na sodelovanju s sorodnimi organizacijami v tujini.

Upravni odbor:

Tomaž Grušovnik – predsednik
Tanja Pihler – tajnica
Matej Ažman
Bojan Borstner
Branko Klun
Janko Lozar
Olga Markič
Luka Omladič
Borut Ošlaj
Marjan Šimenc

Nadzorni odbor:

Borut Cerkovnik
Lev Kreft
Cvetka Tóth

Častno razsodišče:

Nina Petek
Ignacija Fridl
Bojan Žalec

Članstvo v društvu

Redna članica/član Slovenskega filozofskega društva (SFD) je lahko posameznica/ik, ki sprejme pravila SFD, plačuje članarino ter izpolnjuje enega od naslednjih pogojev:

1. filozofija ji/mu je osnovna stroka (diploma iz filozofije)
2. je drugače zainteresiran/a za razvoj in popularizacijo filozofije.

V društvo se člani včlanijo tako, da izpolnijo pristopno izjavo ter poravnajo članarino. Članarina znaša 5 evrov za študente in brezposelne ter 10 za ostale interesente. Na članarino so vezane dodatne ugodnosti (za informacije o njih se pozanimajte na clanstvo.sfd@gmail.com ali pri naših vpisovalcih), vplačate pa jo lahko na sledeče načine:
  • natisnete pristopno izjavo, jo izpolnite, podpišete in skenirano pošljete na naslov clanstvo.sfd@gmail.com skupaj z dokazilom o plačani članarini. Le-to lahko neposredno poravnate z nakazilom na tekoči račun SI56 0201 0001 1281 745 z obvezno navedbo namena plačila (“članarina”).
  • obrazec lahko izpolnite in ga oddate pooblaščenim vpisovalcem članov na društvenih dogodkih; pri vpisovalcih lahko tudi poravnate članarino.
  • obrazec natisnete, izpolnite in ga skupaj z dokazilom o plačilu članarine fizično pošljete na naslov društva:
Slovensko filozofsko društvo,
Filozofska fakulteta,
Oddelek za filozofijo,
Aškerčeva 2,

Vprašanja v zvezi s članstvom v SFD pošljite na naslov clanstvo.sfd@gmail.com.

Statut

Statut društva (PDF)

Zgodovina

O ustanovitvi in dejavnostih Slovenskega filozofskega društva v času pred drugo svetovno vojnoTanja Pihlar