Slovensko filozofsko društvo z zadovoljstvom najavlja novo edicijo rednih filozofskih večerov, ki zaradi še vedno trajajoče zdravstvene krize še vedno primarno potekajo v spletnem okolju. Tokrat se nam bo pridružil prof. Andrew Feenberg, eden največjih živečih poznavalcev Lukácsove misli in zaslužni profesor za filozofijo tehnologije na Univerzi Simon Fraser v Vancouvru. Profesor bo za nas pripravil predavanje Lukács’s Two Concepts of Nature: The Lived and the Reified.
S predavanjem cenjenega gosta se bo SFD poklonilo spominu na pred 50 leti preminulega Györgya Lukácsa. Pogovor se bo začel ob 20. uri (CET) in bo potekal v angleščini, moderiral pa ga bo Nejc Slukan.


Prenašali ga bomo na Facebook strani SFD: https://www.facebook.com/Slovenskofilozofskodrustvo, člani Slovenskega filozofskega društva pa ste vabljeni tudi k ogledu preko Zooma: https://us06web.zoom.us/j/81604737050

Pred dogodkom vam v branje ponujamo nekaj materiala, s katerim se je Feeberg v dolgi karieri posvetil filozofiji madžarskega misleca:

– Realizing Philosophy: Marx, Lukács and the Frankfurt School (https://www.academia.edu/…/Realizing_Philosophy_Marx…)

– Lukács’s Theory of Reification and Contemporary Social Movements (https://www.academia.edu/…/Luk%C3%A1css_Theory_of…)

Pred 2 dnevoma smo obeležili tudi leto dni od smrti dolgoletne članice SFD, Cvetke Hedžet Tóth. Prav prof. Tóth je pred leti za Anthropos, revijo, ki jo soizdajamo pri društvu, prevedla Lukácsov sestavek O bistvu in formi eseja: pismo Leu Poppru: https://www.dlib.si/…/1bf05f5f-015b-4c7b-8d1a…/PDF