V obdobju, ki je marsikomu okrog prizadejalo bolečino, je še toliko pomembnejše, da se razumno pogovorimo o perečih problemih vsakdana. Prav v ta namen smo pri Slovenskem filozofskem društvu spočeli novo serijo dogodkov Obzorja/Horizons, in veseli nas, da lahko dokončno napovemo prvi dogodek, ki bo za razliko od nadaljnjih v celoti spletne narave.

V sredo, 27. aprila 2022 ob 20. uri sta se nam preko Zooma društvenih medijev pridružila ugledna gosta, kanadski filozof in psihoanalitik Duane Rousselle ter ruska filozofinja Anna Winckelmann. Spregovorila sta o svoji izkušnji dela ob začetku ruske invazije na Ukrajino in stanju filozofije v Rusiji, kjer sta poučevala do začetka vojne, obenem pa svoje razumevanje trenutne situacije povezala s filozofsko oziroma psihoanalitično prakso.

Posnetek dogodka si lahko ogledate na Facebook strani Slovenskega filozofskega društva: https://fb.watch/dfugRi7N2E/