Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Filozofija v karanteni V.: predavanje in pogovor s prof. Andrewom Cutrofellom: “Was it for this?”: Brandom, Wordsworth, Žižek, and the Terror

Slovensko filozofsko društvo napoveduje peti dogodek v seriji Filozofija v karanteni, kjer bomo v sklopu aktivnosti ob 250. obletnici Heglovega rojstva gostili profesorja Andrewa Cutrofella, enega izmed najbolj priznanih ameriških strokovnjakov za filozofijo Kanta in Hegla, obenem pa tudi prodornega raziskovalca postmoderne misli, literature in popularne kulture.

Prof. Cutrofello, ki smo ga kot gosta dr. Mladena Dolarja in dr. Slavoja Žižka pri nas že opazili in čigar delo Vse za nič: Hamletova negativnost je prevedeno tudi v slovenščino, je avtor številnih opaznih študij o filozofiji Kanta in Hegla, katerih interpretacije se pogosto loteva z navidezno neobičajnih perspektiv kot sta literatura ali popularna kultura. Poučuje na čikaški univerzi Loyola, tokrat pa nam bo predstavil predavanje “Was it for this?”: Brandom, Wordsworth, Žižek, and the Terror.
Prof. Cutrofello vas bo pred zasloni pričakal v torek, 12. 5. ob 20. uri, kot vselej s prenosom na Facebook strani Slovenskega filozofskega društva.

Dogodek poteka v okviru praznovanja 250. obletnice rojstva G. W. F. Hegla. Odvijal se bo v angleščini, moderiral pa ga bo Gašper Pirc. Vljudno vabljeni k ogledu!