Podrobnosti dogodka


Spoštovane, spoštovani,

Vabimo vas, da se nam pridružite v torek, 30. 6. ob 20:00, ko bomo prisluhnili predavanju Katje Čičigoj in Pie Brezavšček na temo Spol – kamen spotike filozofije.

Kako je mogoče v filozofiji sploh odpreti vprašanje spola, če sta tako zgodovina kot sodobna praksa (zahodne) filozofije tako po metodah kot po vsebinah do vprašanja spola najmanj indiferentni? Bolj kot seznam mizoginije in seksizmov v filozofiji, ali analiza slepih peg, ki izhajajo iz slepote za spol, nas bo zanimalo, na kakšne načine odpravljanje te slepote – torej filozofska problematizacija spola in feministična politizacija filozofije – lahko spreminja prakso in probleme same filozofije. Ta vprašanja bosta v formatu pogovora načeli filozofinji:

Katja Čičigoj, ki zaključuje doktorski študij na univerzi Justus Leibig v Giessnu, Nemčija, občasno tudi sourednica (Dialogi, uredništvo Spol.si) in prevajalka (Shulamith Firestone: Dialektika spola, *cf., 2019)

in

Pia Brezavšček, doktorska študenka filozofije na Filozofski fakulteti, sourednica portala Neodvisni in časopisa za scenske umetnosti Maska.

Dogodek bo mogoče spremljati preko aplikacije ZOOM – člani SFD bodo povezavo do dogodka prejeli na elektronski naslov – in v živo preko Facebook kanala društva.

Vabljeni!