Mednarodna konferenca The Prospects of Community: Between Facts and Values /Perspektive skupnosti: o dejstvih in vrednotah

V soorganizaciji Slovenskega filozofskega društva, Alme Mater Europaea – Institutum Studiorum Humanitatis, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper ter ob podpori Mariborske knjižnice, Kulturne četrti Minoriti in Cankarjevega doma bo med 15. in 17. decembrom 2022 potekala »The Prospects of Community: Between Facts and Values« se tematsko nanaša na problem vrednot skupnosti in prihodnosti sodobne družbe, ki se vse bolj kaže kot eno ključnih problemskih žarišč v obdobju, ki ga zaznamujejo številne krize. Na konferenci se bodo predstavila številna ugledna imena iz sveta filozofije, sociologije in politične znanosti. Zadnji dan bo namenjen študentskim predavateljem iz različnih slovenskih institucij.
Konferenca bo potekala v Sodnem stolpu (Maribor), Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma (Ljubljana) in v prostorih Založbe ISH v Ljubljani.

V okviru konference bodo 15. in 16. decembra predavali (po abecednem redu): Ciprian Bogdan (Romunija), Ignaas Devisch (Belgija), Nadja Furlan Štante (Slovenija), Tomaž Grušovnik (Slovenija), Anja Hellmuth Kramberger (Nemčija/Slovenija), Boshko Karadjov (S. Makedonija), Friderik Klampfer (Slovenija), Aljoša Kravanja (Slovenija), Rastko Močnik (Slovenija), Gašper Pirc (Slovenija), Dragan Prole (Srbija), Jeffrey Robbins (ZDA), Reingard Spannring (Avstrija), Vojko Strahovnik (Slovenija), Luka Trebežnik (Slovenija), Alenka Zupančič (Slovenija) in Bojan Žalec (Slovenija).

V osrednjem delu prvega dne konference, ki bo potekal v Sodnem stolpu v Mariboru, se bosta predstavila Friderik Klampfer in Dragan Prole, v osrednjem delu drugega dne, ki bo potekal v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, pa bodo nastopili Alenka Zupančič, Ignaas Devisch, Nadja Furlan Štante in Rastko Močnik.

Večji del konferenčnega dogajanja bo tudi prenašan preko Zooma.

Več informacij o prvem dnevu konference je dostopnih na strani dogodka: https://www.facebook.com/events/434362395573667?

Za vas smo pripravili tudi konferenčno brošuro, ki je dosegljiva na naslovu https://sfd.splet.arnes.si/files/2022/12/Mednarodna-konferenca-The-Prospects-of-Community-2022.pdf

KONFERENČNI PROGRAM

Četrtek, 15. december 2022 (Sodni stolp, Maribor)

15.30 Uvodni nagovori